בלוטות נפוחות-מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/03/2019 | 21:59 | מאת: גילי

שלום.לבני בן השנתיים וחצי יש בלוטות לימפה נפוחות שהופיעו לפני שבוע וחצי. הרופא איתר דלקת גרון ומשטח שנלקח יצא שלילי. בהתחלה היה לילד בלוטה רק בצד שמאלשל הצוואר, ודי בולטת. וכיום אני רואה שהבלוטה עצמה קצת גדלה וגם יש בלוטה בצד ימין. האינטרנט מאוד מאוד מלחיץ(בשל העובדה שזה גדל). באופן כללי הילד עייף ולא מרבה לאכול או לשתות, יש חום 38 (שזה לא באמת חום)והוא די נודניק ועייף. הרופא ביקש לעשות בדיקת דם למחלת הנשיקה..ואם הנפיחות תמשיך אז לעשות אולטרסאונד. האם יש סיכוי חס וחלילה ללימפומה למרות שיש דלקת גרון ושקדים מוגדלים ומוגלה בגרון? תודה,אמא מודאגת.

18/03/2019 | 22:10 | מאת: גילי

אציין ואוסיף שבצד שמאל יש לטענת הרופא 2 בלוטות אחת לשניה. ובצד ימין לפי מה שמיששתי יש 3 לא באותם גדלים. נראה כאילו הבלוטות כואבות לו במגע. עשינו בנתיים ספירת דם רגילה שההמוגלובין היה 9.6 והטסיות 90.

שלום, לפני שהולכים על למפומות הרבה יותר שכיח מחלה זיהומית כמו מחלת הנשיקה. המשיכו את הבירור ובדיקות הדם וקרוב לוודאי שמדובר במשהו בנאלי ולא מסוכן.

מנהל פורום רפואת ילדים