חנק מאכילת ענבים אצל ילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/03/2019 | 14:34 | מאת: ליאן

שלום ותודה מראש, הבן שלי בן שלוש וחצי אכל אתמול אחרי ארוחת צהריים ענבים שחתיכתי אותם לרבעים. הוא הכניס כמה לפה ונחנק. הצליח להוציא 2 או 3 חתיכות. לאחר מכן המשיך לאכול רגיל. אחרי שעה שנרדם בערב התחיל להשתעל שנשמע כמו נביחה של כלב נורא נבהלנו. בערך 4 פעמים התעורר והשתעל ואז נרדם עד הבוקר. בבוקר השתעל פעמיים רגיל וגם אחרי הצהריים. האם יכול להיות חלילה מצב שחתיכת ענב נכנס לכלי הנשימה, או לריאות או תקוע בוושט חלילה? הוא גם עשה צרכים בבוקר לפני הגן. מתנהג רגיל לחלוטין עדיין למה פתאום השיעול הנבחני הזה אתמול והיום רגיל בדיוק אחרי הענבים שאכל. צריך ללכת לבדיקה או שאין צורך. אנא תשובתך בבקשה להרגיע אותנו. תודה רבה רבה.

שלום, אם הוא מתנהג כרגיל הרי שהכל בסדר. אין ענבים תקטועים בושט. לגבי דרכי הנשימה אם היה שם משהו הוא היה ממשיך להשתעל.

מנהל פורום רפואת ילדים