בעיות בשתן לילדה בת חודשיים
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
ד"ר שלום, קיבלתי הבוקר מכתב מחברה שהאחיינית שלה בת חודשיים עם בעיה בשתן ולהלן המכתב - "מסתבר שיש לה בעיה כלשהי שהשתן שלה חוזר למעלה, משהו כזה בגלל זה היתה לה את הדלקת בגיל שבוע, היא עברה איזה בדיקה קשה וזו התוצאה. עכשיו הטיפול הוא שהיא צריכה לקבל יום יום במשך שנתיים, כן שנתיים אנטיביוטיקה במינון מסוים כדי שלא תהייה לה דלקת בשתן , ובגיל שנתיים בערך השסתום הזה אמור להסתם , לא בדיוק הבנו אבל המטריד הוא כמו שאת מבינה זה האנטיביוטיקה במשך שנתיים, מה את יודעת על זה ומה ההשלכות, והאם זה הטיפול הנכון ומה אפשר לעשות לחזק אותה למרות שהיא תיקח את האנטיביוטיקה, אין ברירה, איפה אפשר לקרוא על זה? "
שלום, מדובר ברפלוקס (חזרה כלפי מעלה) של שתן משלפוחית השתן לכןן הכליות. מצב זה גורם לדלקות חוזרות בדרכי השתן ולרוב יש לטפל בצורה שמרנית ע"י טיפול אנטיביוטי מונע למשך זמן ממושך. הטיפול הינו במינון נמוך ואינו גורם לנזק לילד. אינני יודע אם זה יהיה עד גיל שנתיים ,אבל הילדה תהיה במעקב ולפי הממצאים יחליטו האם להמשיך ולעקוב או אולי אפילו להציע פתרון כירורוגי. בכל מקרה בגיל כה צעיר מקובל להמתין ולעקוב ולטפל אנטיביוטית
היי טופי, גם לילדי בן חמישה חודשים גילו את הסיפור הזה, אם כי הוא עדיין לא סב מדלקת בשתן. שמעתי שאכן זה הטיפול, אנטיביוטיקה. זה לא נעים אבל עדיף למנוע מאשר לגרום מאוחר יותר לנזק באחת מהכליות. שיהיה בהצלחה. דרך אגב, לא עלו על הסיפור הזה בסקירת המערכות שעשית בהיריון ?