גזים וכאבי בטן תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

12/02/2019 | 16:20 | מאת: הילה

שלום רב, בתי בת 8 חודשים מגיל חצי שנה התחלנו מרק ירקות בשילוב עם הודו בהתחלה קלטתי שההודו לא עושה לה טוב עברנו לעוף והכל היה בסדר, התחלנו לשלב מנת פירות הכוללת בננה תפוח ואגס עם חלבה ללא סוכר ונהיה עצירות ממש גללים כאבי בטן בלי סוף התכווצויות וגזים כל היום וכל זה מלווה בבכי נוראי עד שהבנתי אחרי שבועיים שזה כנראה מהפירות, עשיתי הפסקה מהפירות... ניסיתי לשלב לה לפני השינה דייסת דגנים מלאים ושוב אותו סרט, כרגע היא עושה יציאות תקינות אבל עד שהיא עושה זה מלווה בכאבי בטן וגזים מרובים ובבכי ועצבנות... אני כבר מיואשת לא יודעת מה לעשות האם זה תקין? מה ניתן לעשות? אציין שהיא אוכלת נוטרילון קומפורט מאז שנולדה כי גם אז הייתה בעיית גזים נוראית, וכמובן שאת המרק והפירות קיבלה בטעימות עד שהגענו למנה יומית. לתשובתך ועזרתך אודה...

שלום, כל מה שקשור בתזונה של תינוקות זה ניסוי ותהייה. כלומר, מנסים כלכלה כלשהי ואם זה לא מתאים מחליפים. בכל מקרה לא צריך להתייאש ולהפסיק לאחר מספר מנות אלא לתת למעי להתרגל תקופה מסוימת.

מנהל פורום רפואת ילדים