הטחת יד ורגל אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/02/2019 | 05:28 | מאת: סיון

הילדה שלי בת 8 חודשים עם עיכוב התפתחותי לדעתנו בגלל שעד הפיזותרפיה בגיל 6 וחצי חודשים הייתה לרוב על הגב ונכנסה לגן ממש מוקדם בגיל 4 חודשים כך שאין לי מושג כמה הם שמו אותה כל הבטן עד התחלת הפיזותרפיה, לא מתהפכת, רק לצדדים בשכיבה על הגב מגיל 5 וחצי חודשים והיא בקושי תפסה דברים והביאה ידיים לדברים לדברים, הרופאים אומרים שהטונוס שלה תקין אחרי חודש פיזותרפיה נהיה שינוי קיצוני לטובה והילדה כבר מחזיקה דברים מתעניינת מושיטה יד לכל דבר ולא רק לחלק מהדברים והתחילה לשחק עם דברים מה שאז לא עשתה , מבחינת שפה ותקשורת היא תמיד הייתה מתקדמת ומושלמת מהבחינה הזאת היא כבר שבועיים אומרת אה דה היא יוצרת קשר עין מעולה ושמה לב לכל מי שנכנס לחדר, מקשיבה שמדברים אליה , חייכנית , צוחקת צוחק מתגלגל , מסתכלת על תינוקות אחרים שמולה ומנסה לפתח איזו תקשורת עם חיוכים וציחקוקים אוהבת חום ואהבה בקיצור מתקדמת מאוד אך בימים האחרונים קרה משהו שהדאיג אותי זה התחיל בזה שהיא על הבטן היא מזיז את החלק התחתון של הרגל שלה בלבד וכאילן בצורה של מטיחה אותו על הריצפה כשהרגליים שלה בצורה של כאילו מכופפות לזחילה רק בצורת המיקום שלהם ובנתיים ראיתי את זה רק שהיא על הבטן אחרי זה הופיע לה הטחת הידיים החלק העליון ללא הזזת הגוף ושמתי לב שזה נהיה היום רק עם יד אחת מה שהתחיל עם 2 שזה לרוב קורה שהיא על הגב בנתיים, היא לא עשתה את זה בתגובה למשהו ובשינה זה לא קורה זה קשור אולי לזה שהיא התחילה להרגיש את הידיים שלה ובגלל זה היא עושה את זה ? זה משהו שחייב להופיע לסימן לאוטיזם? זה קיים אצל חלק מהתינוקות? בגלל העיכוב שלה התחלתי להסתכל על כל דבר והתחלתי ממש לדאוג זה ממש התחיל לפני 3 ימים

06/02/2019 | 06:00 | מאת: סיון

הילדה גם בגיל מוקדם הסתכלה המון על ידייה ויש לה עדיין את התסמין הזה אך במידה ממש ממש מועטה

מנהל פורום רפואת ילדים