תינוק בן שנה וחצי לא אוכל ורק ישן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/01/2019 | 13:10 | מאת: אמא של עילאי

שלום! הבן שלי בן שנה וחצי, ובשבועות האחרונים לא מרגיש טוב. בהתחלה היה לו חום במשך כמה ימים שירד ועלה, ולאחר מכן הפסיק החום אבל הוא עדיין מאוד לא עצמו. הוא ישן כמעט כל שעות היום ומסרב לאכול (בערך פעם ביום הוא מוכן להכניס משהו לפה, וגם זה לא בכמות מספיקה בשבילו). עד אתמול הוא שתה המון אבל אתמול הוא התחיל לסרב לשתות, גם מים וגם תמ"ל. בנוסף, הידיים שלו קרות כמעט כל הזמן וקצות האצבעות קצת כחולות. וזה מאוד מוזר לנו כי הוא לבוש היטב ומאוד חם, וגם הבית מחומם תמיד. היינו איתו אצל רופאת ילדים והיא אמרה שהוא רק מחרחר קצת והיא נתנה לנו אנטיביוטיקה נגד שיעול, אבל הוא מסרב לקחת אותה. כשאנחנו נותנים לו בכח הוא יורק אותה החוצה, וכשאנחנו שמים אותה בבקבוק עם תמ"ל הוא מסרב לשתות את כל הבקבוק. מה עושים???

שלום, קרוב לודאי שמדובר במחלה וירלית אבל אני לא בדקתי את הילד. אם הוא לא מוכן לקחת אנטיביוטיקה הרי שלא ניתן לתת בכוח. תמתינו בסבלנות והוא יחלים. חשוב לראות שהוא משתין ולא מתייבש.

מנהל פורום רפואת ילדים