אגני כליות מורחבים לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

15/01/2019 | 14:29 | מאת: שני

היי, כאשר הייתי בהריון עם בני, הייתה לו ברחבה של אגני הכליות, צד ימין 10,צד שמאל 8, לאחר 8 שעות מהלידה ביצעו אולטראסאונד שקבע כי בצד שמאל לא קיימת הרחבה ובצד ימין כ3 מ"מ וביקשו לעשות בדיקה לאחר כחודש. להלן ממצאי הבדיקה: כליה ימנית באורך 5.1 ס"מ, פרנכימה שמורה, אין עדות לאבנים. אגן הכליה בחלק האקסטרה רנאלי מורחב עד 4.1 מ"מ. אין הרחבה של שופכן המקורב. כליה שמאלית באורך 5.3 ס"מ, פרנכימה שמורה, הידרנפרוזיס קל, אין עדות לאבנים, אגן הכלינ השמאלית מורחב עד 9.9 מ"מ, אין הרחבה של שופכן המקורב. שלפוחית השתן עם קיבולת טובה בעל דופן סדיר. אין שופכנים דיסטלים מורחבים באגן הקטן דו צדדי. האם הבדיקה יצאה תקינה? האם קיימת הרחבה? מהו הידרנפרוזיס? איך מטפלים בזה אם בכלל?

שלום, קיימת הרחבה של אגני הכליה בשני הצדדים ולכן הבדיקה אינה תקינה. יש לעשות מעקב אצל אורולוג ילדים עד גיל שנה ויש כאלה שנותנים כיסוי אנטיביוטי קבוע.

מנהל פורום רפואת ילדים