חשיפה לחצבת אמא מודאגת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/01/2019 | 14:03 | מאת: מישהי מודאגת

שלום דר', הגעתי היום לטיפת חלב עם הבת שלי, בת 5 שבועות לעשות חיסון של גיל חודש. בזמן שהיינו בחדר האחות, הגיעה ללובי אמא עם ילדה בת חודשיים בכדי לחסן אותה חיסון של גיל חודשיים, אך מסתבר שהאב של הילדה מאושפז בבית חולים בגלל מחלת חצבת. כלומר הילדה בת החודשיים חשופה לחצבת אך לא ברור האם היא נדבקה או לא. לפני שהאם והילדה הגיעו, האחות התייעתה עם משרד הבריאות שהורה שהילדה לא תגיע לטיפת חלב. לצערי האחות לא הספיקה לבקש מהאם טלפונית שלא תגיע בכלל ויצא שהיא פשוט הגיעה עם הילדה. אני כמובן נבהלתי ושאלתי האם הילדה חולה בחצבת! האחות אמרה לי שלילדה אין תסמינים של חצבת, נכון להיום, אך בכל זאת היא ביקשה מהאם וביתה לצאת החוצה בהתאם להנחיית משרד הבריאות, וזה כרבע שעה לאחר שהאם ובתה שהו בלובי טיפת החלב. שאלותיי הן: 1. בהנחה שהילדה (שאביה חולה חצבת) הייתה במקום כרבע שעה בלובי לפני שיצאו משם (כאמור, בזמן שאנחנו בחדר האחות ולאחר כרבע שעה גם אנחנו יצאנו משם הביתה), ובהנחה ואנו לא יודעים האם הילדה נדבקה או לא - האם יש סיכוי שהיא מדבקת בזמן שהייה כה קצר באותו החלל עם הבת שלי? 2. אני מניקה את בתי - האם הנוגדנים שלי של החצבת מועברים אליה? אודה לתשובה שלך אני מאוד מודאגת. תודה.

שלום, הסיכוי שהילדה שלך נדבקה או תחלה בחצבת קלוש ביותר. להרגע במיידי!!!

מנהל פורום רפואת ילדים