נגישות
נגישות

מילת מבוגרים, בלניטיס וסקלרוזינג

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

27/12/2018 | 15:04 | מאת: אלחנן

שלום רב ד"ר, אני גבר בריא באמצע שנות ה-30 לחיי. - איני נימול. - כבעל עור עדין במיוחד באופן כללי, סובל לעתים מזומנות מבלנטיס קל עד בינוני שמקורו במגע (וגם balanoposthitis). בד"כ העניין נפתר מעצמו תוך מספר ימים. הדבר מתרחש מספר פעמים בחודש. כבר יותר מעשור. - בעברי מספר אירועי Sclerosing lymphangitis מובהקים שחלפו מהר למדי. - לפני מספר שנים, כנראה בגלל טראומה, חוויתי מאורע הדומה ל-Mondor's Disease ככל הנראה ב-Circumflex Vein, או בכלי דם אחר היוצא מה-DDV, אבל בפירוש לא מדובר במחלת פיירוני או כלי דם שטחי שנפגע. מאז, כלי הדם הזה נותר קשיח (גם בזמן זקפה וגם במצב פלסידי) ומהווה מטרד כאב קל בזמן יחסי מין ואחריהם. האורולוג המטפל המליץ לא להתערב כירורגית בעניין הוריד. כעת: אני שוקל בכובד ראש האם לבצע מילה (*חייב לציין שהאורולוג שלי לא היה נלהב להמליץ לי על כך*) - לאחר דיון עם האורולוג הוסבר לי שיתכן שביצוע ההליך יוכל להוריד את תדירות היארעות הבלניטיס, לכל הפחות בעורלה, אך מצד שני יתכן וכעת כאשר לא תהיה רקמה המכסה את העטרה אחווה אירועי בלניטיס רבים יותר בעטרה. מצד שלישי תהליך הקרטיניזציה עלול לשפר את מצבי... אני מודאג מאד מהשלכות אפשריות של ירידה בהנאה בזמן יחסי מין, הצטלקות קשה ודבר נוסף ולאור אירועי עבר - עלייה בסיכוי ל-Sclerosing lymphangitis שככל הידוע לי יכולה לקרות אחרי ניתוח שכזה לאור פגיעה אפשרית ביכולת הניקוז הלימפטי של האיזור. אשמח מאד לשמוע דיעה נוספת!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אינני עושה מילה במבוגרים

מנהל פורום רפואת ילדים