עצירת נשימה בזמן בכי
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום למומחים בני בן 7 שבועות, מגיע מהר מאוד לבכי קולני וצרחני, וכן לפתע נעצרת נשימתו הוא מתחיל להכחיל, ולא נשמע קולו למשך כמה שניות (אולי 10 שניות בערך) נראה כאילו נגמר לו האויר, פיו פתוח ... מפחיד ביותר , לאחר מכן הוא מיד מפסיק לבכות ונראה מוטש לחלוטין, קורע לב, במה מדובר , מה לעשות באותו רגע, ובכלל? תודה מראש על תשובתך
תופעת עצירת הנשימה בעת בכי מוכרת ידועה ואינה מסוכנת לתינוק. למרות הדרמטיות של ההתקף כולל לעיתים קרובות הכחלה וכד' אין סכנה למוח או ללב של התינוק. צריך להמתין בסבלנות ולא לנקוט בשום פעולה דרמטית - הוא יתאושש לבד.
לימור, כמי שעברה את זה: לראשונה בגיל מספר חודשים בתנו איבדה הכרה כתוצאה מהכחלה. זה קרה למטפלת שנבהלה מאוד מאוד. מתברר שהתופעה מוכרת ויש עליה מחקרים. קנה הנשימה צר מאוד ולכן התינוק עלול לגרום לעצמו חנק עצמי. לגוף יש מנגנון הצלה שגורם לו להתעלף לפני שנגרם נזק כלהו, ההתעלפות גורמת להרפיית השרירים ולחזרת הנשימה. יש לבדוק שהילד לא בלע בטעות את הלשון... התופעה נפסקת לחלוטין בגיל שנתיים בערך, כשקנה הנשימה מתרחב במידה מספקת. זה מפחיד כל פעם מחדש אך לא נגרם כל נזק.