דלקת ריאות אשמח לחוות דעת המקצועית תודה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/12/2018 | 14:20 | מאת: ליאל

שלום. לאחר שבוע של חום גבוה מאד ושיעול חריף מתמשך. בוצע לבתי בת השנתיים ו 8 חודשים צילום חזה שתוצאותיו: " ריבוי ציור פריהילרי דו צדדי אין תפליט צדרי צל הלב אינו מוגדל" הרופאה נתנה אנטיביוטיקה מוקסיפן בטענה שמדובר בדלקת ריאות אך שלקחתי את הפיענוח הבנתי שלא מדובר בדלקת. או לפחות לא בדלקת קלאסית אשמח להסבר התשובות.דלקת ריאות או לא? והאם לעניות דעתך יש צורך במוקסיפן? אציין שכל השבוע הייתה עם חום שהגיע עד 40. עכשו יש קצת נסיגה בחום.אך עדיין שיעול כבד וטעון ליחה. בנוסף אתמול עשתה ספירת דם שיצאה תקינה לחלוטין.האם תיתכן נוכחות של דלקת ריאות לאור ספירת דם תקינה ? תודה!

שלום, זה לא ממצא חד משמעי של דלקת ריאות אך בהחלט יש מקום לכיסוי אנטיביוטי

מנהל פורום רפואת ילדים