סיטי.ראש הפעוט בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

07/12/2018 | 22:55 | מאת: עדי

שלום. לפני כמספר חודשים בני, אז בן שנתיים וחצי, עבר חבלת ראש ונעשה לו סיטי ראש במסגרת הבדיקות בחדר המיון. תודה לאל הכל יצא תקין. ברור לי עניין העלות מול תועלת. אך עדיין מאז, אני מלאת חששות וחרדות לגבי הקרינה וההשלכות שלה לטווח הארוך. הבנתי כי גם צילום סיטי אחד בגיל כזה במיוחד מעלה משמעותית את הסיכון חלילה לסוגי סרטן שונים. אשמח להבהרה עד כמה זה נכון? עד כמה החשיפה הזו מסוכנת עבורו? וכמובן האם יש משהו לעשות בנידון כרגע (הבנתי כי הנזק לרקמות/לתאים הוא מתמשך..האם יש משהו שיכול לעצור אותו)? תודה רבה

שלום, הבדיקות שנעשות היום ובמיוחד בילדים נעשות בכמות קרינה נמוכה מאד. אין כל חשש מהבדיקה שנעשתה.

מנהל פורום רפואת ילדים