חולי מתמשך בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/11/2018 | 20:28 | מאת: ארז

בני בן שנה וחצי חולה מזה כשבועים וחצי - חולי שהחל בצינון ואז בשילשולים של כ 3 ימים שהתפתחו להצטננות + דלקת עיניים, ואז גם פצעים בפה ובלוע, היה עם חום גבוה (מעל 39 ) במשך כ5 ימים, עד שלשום, מאתמו לשיפור בחום אך הילד מאוד חלש ממעט יחסית לאכול והיום שוב שילשל, משתעל ומנוזל , אציין שבהתחשב בחולשה הילד פעיל משחק ומחייך , רק מתעייף במהרה היתה הערכה של הרופא שמדובר במחלת הנשיקה שיצאה שלילית בבדיקות , אך בדיקות אחרות שמחוץ לנורמה : STABS %-DIF – 9.9% (norm = 0-3) LYMPHOCYTES %-DIF 41.9 (norm= 50-70 ATYPICAL LYMPH.%-DIF 6.8% C-REACTIVE PROTEIN – 9.85% (norm =0-0.5 CREATININE 0.16 (norm= 0.67- 1.17 POTASSIUM 5.1 GOT (AST) 68 U/L ALK. PHOSPHATASE 138 U/L אנחנו קצת אובדי עצות לגבי המשך הבירור, ברור שיש פה כמה מדדים שחורגים מהנורמה ומעל הכל ברור שמשהו עובר על הגוף של הקטנצ'יק, אשמח לחווד

שלום, מדובר במחלה וירלית ככל הנראה שתחלוף. יש לעיתים מחלות שאנחנו לא ממש יודעים לאבחן והן חולפות למרות שהילד היה מאד חולה

06/11/2018 | 17:41 | מאת: ארז

האם החולי המתמשך והמעגלי( 3 סבבים של שלשול וחום ) הם " נורמליים"? האם ממליץ על דרכים לתמיכה במערכת החיסונית בגיל הזה? וכמו כן האם מומלץ לבדוק שנית את המדדים הנל אחרי שהתסמינים יעברו?

מנהל פורום רפואת ילדים