מתן ויטמין K לילוד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/11/2001 | 12:33 | מאת: גיל

שלום וברכות על הפורום החדש! אני לקראת סוף ההריון, ורציתי לברר על האפשרות של מתן ויטמין K לרך הנולד בטיפות. מה העדיפות של טיפות על פני זריקה? האם זה נכון כי קיים קשר בין הזריקה ללוקמיה? מה מידת שיתוף הפעולה של בתי החולים בנתינת הטיפות? באיזה מינון יש לתת את הטיפות? אני אודה על כל מידע בנושא!

14/11/2001 | 15:24 | מאת: ד"ר מיכאל רוטשטיין

נהוג לתת בזריקה אחת מיד לאחר הלידה. אין סכנה בדבר ואין קשר ללוקמיה או למחלות אחרות. ניתן לתת גם בטיפות, על אף שיעילות המתן יורדת (הספיגה בעייתית ולא קיימים חיידקי מעיים בכמות מספקת להפיכת הוויטמין ליעיל). המינון בטיפות הוא 1-2 מג במינונים חוזרים: בלידה, בגיל מס ימים (דהיינו בשחרור מביה"ח) ובגיל 3-4 שבועות. הדבר אינו מקובל באופן רוטיני עקב הסכנה לקיום מחלת דמם של היילוד. המלצתי - תני את הזריקה וזהו. לא מסוכן ונגמר הסיפור.

מנהל פורום רפואת ילדים