רגישות לחלב
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
בתי בת השנתיים "אובחנה" כאלרגית לחלב (בגיל חודש) עד היום בתי ניזונה מרמדיה צמחית. במקביל החל מגיל שנה הוספנו תוצרי חלב:מעדנים וגבינות ולא הופיעו סימני רגישות לחלב. בעקבות "הארוע" עם רמדיה החלטנו להחליף את אבקת רמדיה לתחליף על בסיס חלב, מיד לאחר אכילת הבקבוק השני הופיעו אצל הילדה סימני אלרגיה: אדמומיות בלחיים פריחה והקאה. מהי הסיבה שבתי רגישה לתחליף על בסיס חלב ולא רגישה למוצרי חלב? מה ההשלכות לעתיד?
לקריאה נוספת והעמקה
במעדני חלב גבינות וכד' חלבון החלב "מעובד" יותר ולכן פחות אלרגני. יתכן ועוד שנה שנתיים האלרגיה תחלוף , אם לאו יהיה עליה להתנזר מחלב.