רגישות לחלב

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

09/11/2003 | 22:45 | מאת: מיכל

בתי בת השנתיים "אובחנה" כאלרגית לחלב (בגיל חודש) עד היום בתי ניזונה מרמדיה צמחית. במקביל החל מגיל שנה הוספנו תוצרי חלב:מעדנים וגבינות ולא הופיעו סימני רגישות לחלב. בעקבות "הארוע" עם רמדיה החלטנו להחליף את אבקת רמדיה לתחליף על בסיס חלב, מיד לאחר אכילת הבקבוק השני הופיעו אצל הילדה סימני אלרגיה: אדמומיות בלחיים פריחה והקאה. מהי הסיבה שבתי רגישה לתחליף על בסיס חלב ולא רגישה למוצרי חלב? מה ההשלכות לעתיד?

לקריאה נוספת והעמקה
09/11/2003 | 23:20 | מאת: ד"ר מיקי שטיין

במעדני חלב גבינות וכד' חלבון החלב "מעובד" יותר ולכן פחות אלרגני. יתכן ועוד שנה שנתיים האלרגיה תחלוף , אם לאו יהיה עליה להתנזר מחלב.

מנהל פורום רפואת ילדים