האם תולעים גורמות לחתכים בפי הטבעת?

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/04/2018 | 11:06 | מאת: נטלי

שלום בני בן 3.5 ולפני כחודשיים טופל בוורמוקס נגד תולעים. בימים האחרונים שמתי לב למעט דם טרי על המגבון לאחר היציאות שלו ואתמול בלילה בדקתי מול אור חזק וראיתי בפתח פי הטבעת שלו שני חתכים פתוחים ולפתע צצה לה מפי הטבעת תולעת לבנה דקה וארוכה! האם התולעים או עצם הגירוד שלו בפי הטבעת יכולות לגרום לפצעים / חתכים שמדממים בעת היציאות? ואיזה טיפול לבקש כעת- אחרי שהן חזרו לאחר חודשיים בלבד? לא יודעת אם יש קשר, אך אציין שהוא רגיש ללקטוז ונמנע כמעט לחלוטין ממוצרי חלב, פרט לחלב עזים.. תודה רבה!

שלום, הגרד בהחלט יכול לגרום לפציעה ולדימום. יש לטפל שוב נגד התולעים ולתת טיפול לכל המשפחה בו זמנית.

מנהל פורום רפואת ילדים