דלקת ראות ומחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

16/04/2018 | 23:43 | מאת: אביבה

אני סבתא לנכד בן שש. לילד חום 38-39 במשך 4-5 ימים. אובחנה דלקת ראות (צילום רנטגן) והתחיל בטיפול אנטיביוטי של של מוקסיפן. לאחר יומיים שהחום המשיך להיות גבוה חזרנו לרופא והפעם נמצא טחול מוגדל. חשד למונונוקלאוזיס עם הוראה להתחיל טיפול באזניל אבל לא להפסיק מוקסיפן . ברצוני לציין שהילד לא נשלח לבדיקת דם בכלל, לא לצורך ההבחנה של סוג דלקת ראות ולא לאיבחון מחלת הנשיקה. אבקש לקבל דעתכם הרפואית,. בנוסף , לילד יש אטופיק דרמטיטיס ואני מאוד חוששת מסיבוכים. נא תשובתכם מהירה.

שלום, אני לא תחליף לרופא שבודק ורואה את הילד מול עיניו. בהחלט יכול להיות שילוב בין הדברים. הטיפול הוא כפי שניתן וזה חולף בכל מקרה תוך מספר ימים.

מנהל פורום רפואת ילדים