.דלקת לבלב בילד בן 12.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/03/2018 | 09:00 | מאת: וושקץ

בוקר טוב,לילדי בן ה-12 היו מס' דלקות לבלב אשר בגינן התאשפז ושוחרר לאחר מס' ימים. באישפוז האחרון נעשה אם אר סי פי ואולטרסאונד.התגלו 3 ממצאים :צינור לבלב לא סדיר,פנקריאס דיוויזום ו"סלדג'" בצינור הלבלב. יש לציין שערכי הליפאז היו 900.הרופאים אמרו שהדלקת הלבלב היא כתוצאה צינור הלבלב הלא סדיר שאיתו כנראה נולד, אשר לא מתפקד בצורה מושלמת.שאלותיי הן:האם צורת בצינור היא הגורמת לדלקת? מה עם הדיוויזום?והאם בגלל זה ראו את הנוזל בצינור בבדיקת האולטרסאונד?תודה רבה!

20/03/2018 | 09:03 | מאת: וושקץ

והאם עם השנים,כאשר הילד יגדל,צינור הלבלב הלא סדיר יכול לתקן את עצמו הן בצורה והן בתפקוד.תודה רבה שוב!

שלום, כמובן שלא ראיתי את הבדיקה. אכן כל הבעיה נובעת מהמבנה הלא תקין של צינורות הלבלב. לצערי זה לא ילך וישתפר עם הזמן אלא לרוב זה ילך ויחמיר ויתכן והוא יצטרך לעבור פעולה ניתוחית לשפר את הניקוז של הלבלב.

מנהל פורום רפואת ילדים