שאלה לגבי ההנחיות לאחר ניתוח כריתת אפנדיטיטיס

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/03/2018 | 22:34 | מאת: רינטה

שלום. הבת שלי בת 10 עברה לפני פחות משבוע ניתוח כריתת תוספתן עם בטן פתוחה. מהלך תקין .שוחררנו הביתה .הוסבר לנו שאסור מאמץ במשך 4-6 שבועות אך לא הוסבר באופן מפורט מה זה כולל. אולי תוכל להגיד איפו ניתן לקרוא בצורה מפורטת מה סוג המאמץ שאסור לאחר הניתוח על בטן פתוחה? ועוד שאלה-הבת שלי מתיישבת משכיבה בצורה כזו שמרימה את הגב אחרי הניתוח בזווית 90 מעלות. אין לה כאבים . אם זה יכול לגרום לפגיעה בתפרים או/ו בקע ? תודה

שלום, להמנע ממאמצים כלומר ללא שיעורי ספורט, ללא אופניים או משחקי כדור. שהחלט יכולה לעשות כל פעילות יום יומית כולל לקום ולשבת כפי שרוצה.

מנהל פורום רפואת ילדים