צילום חזה לילד בן שנתיים ו 7 חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/01/2018 | 10:03 | מאת: אפרת

ד"ר שינהר שלום, לבני בן השנתיים ו 7 חודשים יש מחלת חום שנמשכת מעל ל 5 ימים. היום הפנה אותנו רופא הילדים לצילום חזה (חשוב לי לציין כי עשינו צילום חזה גם בשנה שעברה בדיוק באותה תקופה מאותה סיבה). קראתי בכמה מקומות על הסכנה של צילומי רנטגן בגלל הקרינה. אני קצת מודאגת - במיוחד שזאת פעם שניה - מהסכנה להתפתחות מחלה סרטנית. אשמח לקבל הבהרה ממך בנושא לגבי מה נחשב מסוכן ומה לא בכל מה שקשור לסוג ותדירות צילומים כאלו (צילום חזה)

שלום, צילום חזה פעם בשנה ואפילו יותר מזה אינו מהווה סכנה בריאותית. כיום המכונות החדישות משתמשות בקרינה נמוכה.

מנהל פורום רפואת ילדים