תינוק מטיח ראש לאחור

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/12/2017 | 20:44 | מאת: מיכל

ד"ר שלום. כשהתינוק שלי בן ה10 חודשים יושב על כסא או בעגלה הוא דופק את ראשו לאחור. הוא היה נוהג להרדם כך הרבה פעמים על הטרמפולינה אותה נדנד בעזרת דחיפות ראשו לאחור. מאחר ותופעה זו הטרידה אותי הפסקתי לפני מספר חודשים לשים אותו על הטרמפולינה אבל התופעה צצה וחזרה בכל צורת ישיבה אחרת. הוא מנסה להרדים כך את עצמו ולפעמים נראה שהוא פשוט נהנה מזה. איך גומלים אותו מהתופעה הזו? יש לציין שברוך השם מדובר בילד בריא וללא בעיות מיוחדות נוספות.

שלום, לא עושים כלום ולא מנסים לגמול. יש ילדים שכך מרגיעים את עצמם. זה יעבור עם הזמן

מנהל פורום רפואת ילדים