רקמת מח - אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

14/12/2017 | 00:08 | מאת: הילה

שלום, ילדתי לפני כחודש וחצי בן, בחודש 34+1 במשקל 2.5 קג, התינוק שהה שבוע בפגייה ושוחררנו הבייתה. בבדיקת אולטרא מח במכון דימות בגיל שבוע נכתב "רקמת מח הפריוונטריקולרית מעט אקוגנית ולכן נשלחתי למעקב לאחר השחרור". התינוק נבדק שוב בגיל חודש וחצי ונכתב: "רושם להסתיידויות בגרעיני הבסיס ובתלמי, לקורלציה קלינית בשאלה של cmv. אשמח לקבל הסבר עד שהתור לרופא יגיע, בהריון נבדקתי לcmv ונאמר לי שאני מחוסנת. הילד נראה שמתפתח יפה, האם יש ממה לחשוש? תודה על ההתייחסות

שלום, לחשוש תמיד אפשר. כרגע אין צורך לעשות דבר אלא מעקב שגרתי אצל הרופא בטיפת חלב ולראות את ההתפתחות שלו.

מנהל פורום רפואת ילדים