אדמומיות מסביב לפה בילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

05/12/2017 | 06:29 | מאת: טלי

שלום, בני בן השנתיים נמצא באותו גן מאז שהיה בן שנה. לפני ארבעה חודשים הוא עבר לקבוצת גיל בוגרת יותר באותו גן. מאז המעבר מופיעה לו אדמומיות מסביב לפה ובאיזור הסנטר במרקם מחוספס שהולכת ומחמירה בכל יום שהות נוסף בגן, עד שבימי שישי הופכת לאדום כהה. בסוף שבוע כשהוא בבית זה נעלם (ללא שום טיפול) וחוזר חלילה בכל שבוע מחדש. מלבד הפן האסתטי המאוד בולט (הורים מתלוננים) לא נראה שזה מפריע לו, הוא לא מגרד ואין לו חום. מבחינת תזונה דבר לא השתנה. הגן ללא ארוחות ואת כל האוכל אני שולחת מהבית ולא שיניתי דבר בתפריט בשנה האחרונה (מה גם שבסופי שבוע כשהאדמומיות נעלמת הוא אוכל את האוכל שלי גם). הבן שלי מאוד אוהב לאכול את הידיים שלו ולכן אנחנו וצוות הגן חושדים שהוא נוגע במשהו ואז שם בפה. הצוות אומר ששלל את סבון הידיים וחומרי הניקוי ועכשיו החשד הוא במשהו בחצר, אבל החצר משותפת לגילאים נוספים והוא שיחק בה גם בהיותו קטן יותר בשנה האחרונה לפני שזה התחיל. אני כבר אובדת עצות. האם מדובר בתופעה מוכרת? מה אפשר לעשות כדי לאתר מה הגורם?

שלום, אכן עושה רושם שזה משהו אלרגי שהוא בא איתו במגע. לעיתים איתור הגורם מורכב מאד ולוקח זמן וזה יכול להיות צעצתוע כלשהו או כל דבר אחר. בכל מקרה זה אינו מסכן אותו והמשיכו לנסות ולאתר את הגורם.

מנהל פורום רפואת ילדים