ראש שטוח -תינוקת- מודאגת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

23/10/2017 | 00:53 | מאת: מאי

שלום רב יש לי תינוקת בת חודשיים. שמתי לב שהראש שלה שטוח מאחור. קצת מרובע... כאשר התינוקת ערה בשכיבה על הגב אין בעיה והיא מסובבת ראש לכל לכל הכיוונים. אני קצת מבולבלת וגם מודאגת מאוד. משרד הבריאות נתן הנחיה להניח תינוקןת לישון על הבטן. אני ממלאת אחר ההנחיה. במהלך היום התינוקת גם ישנה רוב הזמן. במעט הזמן שהיא ערה היא על הבטן -היא הרי בת חודשיים. אך מצד שני... השכיבה על הגב לזמן ממושך גורמת לראש שטוח. כמובן שאני גם מרימה אותה מתי שאני יכולה. אני מאוד מודאגת מהראש השטוח.. פוחדת שהילדה תגדל ויהיה לה ראש מוזר. מה עושים? האם אפשר להניח אותה לישון על הבטן? למשל כשהיא ישנה במהלך היום ? (ובלילה כרגיל על הגב)? עם איזה רופא אפשר להתייעץ? רופא נוירולוג או כירורג ילדים? דוקטור יקר, זוהי בתי הראשונה ואני ממש בלחץ... בבקשה ענה לשאלתי. תודה

25/10/2017 | 00:27 | מאת: מאי

תיקון- משרד הבריאות נתן הנחיה לשכב על הגב ... וכך עשיתי עם הילדה

שלום, זה קורה אצל רוב התינוקות עקב השכיבה על הגב. התופעה תעלם בהמשך ואין צורך לדאוג.

מנהל פורום רפואת ילדים