שיעול במצב שכיבה שלא עובר לתינוק

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

04/09/2017 | 11:24 | מאת: עדי

שלום בני בן שנה וחצי במשך 2-3 השבועות האחרונים משתעל הרבה בשינה בלילה יש לציין כי כמעט ואיננו משתעל במהלך היום ואין לו נזלת מה יכולה להיות הסיבה למצב כזה בו השיעול מופיע רק בשינה בלילה בשכיבה?( בהנחה שאין נזלת שיורדת לגרון)? האם יכול להיות לדוגמא מצב של שאיפת עצם זר שמתבטאת רק בשכיבה? תודה

שלום, שיעול בשכיבה הינו מאד אופיני. ליחה יורדת לו מהלוע אל הריאות ומגרה אותו. ניתן לתת לו לפני השינה מעט טיפות פנסטיל לייבוש הליחה ואז השיעול יפחת. זה יחלוף בהדרגה.

06/09/2017 | 12:30 | מאת: עדי

תודה עלאף שאין ולא היתה לאחרונה נזלת יש ליחה שיורדת לגרון?

מנהל פורום רפואת ילדים