תחושת עילפון לאחר אמבטיה בילד

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

11/07/2017 | 14:14 | מאת: שיר

דוקטור שלום רב ,השבוע בני בן ה8 פתח את דלת האמבטיה לאחר שסיים מקלחת ואמר שהוא לא חש בטוב, הילד היה חיוור מאד ועמד להתעלף. הרמתי אותו השכבתי על הספה והרמתי לו רגליים ותוך דקה או שתיים חזר לעצמו. הוא התקלח במים ממש חמים לפי מה שראיתי והאדים שיצאו מהמקלחת. אני רוצה לציין שבגילאי 4 ו5 קרה לו שהיה על סף התעלפות פעם אחת בשירותים בזמן קיבה ופעם מבדיקת דם...עברנו בדיקות אקג ודם שיצאו תקינות.והרופא אמר שזה התעלפויות על רקע כאב. האם יש צורך לפנות לרופא שוב לבדיקות נוספות ? אמא לחוצה

שלום, תופעה מאד נפוצה ואכן נובעת ממקלחת חמה מדיי. אין סיבה לעשות מקלחת שכזאת במיוחד בימים חמים שכאלה. אין מקום לדאגה.

מנהל פורום רפואת ילדים