בלוטות לימפה אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/06/2017 | 13:58 | מאת: חיה

שלום, ביתי בת 1.3 חודשים. בגיל חצי שנה מיששתי שתי בלוטות לימפה מאחורי אוזן שמאל על גבי עצמות הקרקפת . הרופא משפחה אמר שהן למעקב בלבד. מאז הבלוטות עדיין קיימות וניתנות למישוש, הן לא קטנות, קצת יותר מחצי סנטימטר ונדמה לי שהן גדלו (אבל לא בטוחה). לפני כחודש מיששתי מספר בלוטות נוספות מאחורי הראש מעל העורף ולפני מס ימים בלוטה שצמודה לאפרכסת אוזן שמאל ממש מאחורי האוזן. אני רוצה לציין שבכל חודשי החורף ביתי היתה עם שיעול, צינון, ליחה ואף באפריל האחרון עם אדנו וירוס שהוביל לקשיי נשימה ואשפוז של שבוע (מטופלת מאז עם סטרואידים במשאף) ולפני כשבועיים עשתה את החיסון המרובע. האם יש קשר בין הצינון המתמשך לבלוטות הללו, ולעצם העובדה שהנפיחות לא ירדה (גם בימים אילו היא קצת עם שיעול) האם יש מקום לברור נוסף לדעתך.

שלום, בלוטות במיקום שציינת הינן חסרות חשיבות ונפוצות ביותר בילדים. אין מקום לדאגה ואכן זה בהחלט קשור למחלות שהיו.

02/07/2017 | 13:16 | מאת: חיה

ד"ר שלום רופאת ילדים הפנתה לאולטרסאונד וזה מה שנרשם : מאחורי אוזן שמאל הודגמה בלוטת לימפה בגודל 0.7×0.25 ס"מ במראה סונוגרפי שפיר. בעורף ובצואר משמאל מודגמות בלוטות לימפה בגודל 1.6×0.9 ס"מ עם קורטקס מעובה והיפואקוגני , ללא הפרמיה בדופלר צבע , יתכן תגובתיות. מה משמעות התוצאה? הילדה כל הזמן מנוזלת, מעת לעת עם שיעול. מצב זה נמשך בדצמבר בעוצמות שונות. האם יש קשר בין מיקום בלוטות הנבדקות והצינון המתמשך?

מנהל פורום רפואת ילדים