חשש למחלת מעיים בפעוט

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/06/2017 | 13:29 | מאת: אמיר

שלום רב, בני בן שנתיים וחצי. אחוזון 90 מתפתח היטב. יש לי חשד שסובל ממחלת מעיים. שאלתי ולאור התיאור הבא אילו מחלות מעיים כדאי לשלול שעלולות להפריע בספיגת מזון? באזור גיל 10 חודשים לחייו חלה בטווח קצר 3 פעמים במחלות מעיים שונות. לפחות אחת מהן כנראה סלמונלה (חום גבוה שלשולים קשים במשך שבוע). מאז סובל מאנמיה קלה נע בין 10.5-11.2 וMCH נע באזור 22-23. עירני ואנרגטי אך אוהב לישון הרבה (3-4 שעות במהלך היום). מאז ומתמיד יציאות בצורת מריחה פעם ביומיים בלבד. מספר פעמים ביום יכול לשתות במכה אחת 300 מ"ל מים ואחרי מספר דקות לבקש עוד בקבוק חדש כאילו לא שתה כלל. לפני שנה התגלתה פטריית קנדידה על פי הטבעת אך היא עברה. סכרת וצליאק כבר נשללו על ידי הרופא. תודה מראש אמיר

שלום, ילד באחוזון 90 לט נראה שסובל ממחלת מעי. כלומר, הספיגה טובה והוא מתפקד היטב. ניתן לחזור שוב על צואה לתרבית ופרזיטים אך לא נראה לי שיש בעיה מיוחדת

מנהל פורום רפואת ילדים