אמא מודאגת לילד בן 10

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

10/06/2017 | 16:35 | מאת: אני

ילד בן 10 שוקל 28 קילו וגובהו 1.46 כבר שנתיים לא עולה בשקל.אוכל 3 ארוחות ביום ובין לבין מנשנש חטיף/עוגה /מעדן/קורנפלקס במחשבון יצא אחוזון משקל 20% ואחוזון גובה 86 הילד לא מוכן לעשות בדיקות דם ומעולם לא עשה. לאחרונה מתלונן לפעמים על כאבי בטן בנוסף שותה מגיל קטן הרבה פעמים ביום מים ובמיוחד באוכל . 1 המשקל מדאיג אותי ,מה עושים? 2 כאבי הבטן-למה לשים לב? אני מפחדת שחלילה אולי מהריטלין יש בעיות,או צליאק?? בבקשה תדריך אותי למה להיות עירנית תודה

שלום, המשקל אינו כה מטריד בגיל הזה. הגובה טוב וזה חשוב. אם הוא נוטל ריטלין הרי שהתאבון שלו נפגע. ניתן להתייעץ עם דיאטנית לגבי התזונה אך נראה לי שהוא אוכל טוב. לא נראה שיש מקום לדאגה מיוחדת.

מנהל פורום רפואת ילדים