כמה שאלות על גדילה והתפתחות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/05/2017 | 20:45 | מאת: אלי

שלום רב, יש כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה (לא מצאתי תשובה בגוגל): 1. למה ילדים גדלים בקפיצות ולא באופן רציף? הגוף מייצר הורמון גדילה כל הזמן, האם בזמן "קפיצה" מיוצר יותר הורמון גדילה? 2. למה איברים שונים בגוף גדלים בקצב שונה בתקופות שונות בינקות ובילדות? האם זה קשור ברמות שונות של הורמוני גדילה וצפיפות קולטני הורמונים? 3. למה הגדילה לא מסונכרנת? כלומר, למה יש "קפיצה" שבה הגפיים גדלות ואחרי כמה חודשים "קפיצה" שבה חלק הגוף העליון מתארך במקום שהכל יגדל ביחד? תודה

שלום, קפיצות גדילה הינן עניין גנטי. כך הגוף שלנו פועל. כל ילד גדל בצורה ומקצבים שונים ולא בהכרח שכל אחד יגדל בזמנים ואיברים בצורה דומה.

מנהל פורום רפואת ילדים