שקד שלישי מוגדל וגדילה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

21/04/2017 | 06:42 | מאת: עדי

שלום, בני בן ה3 מאז גיל חצי שנה בערך נמצא מתחת אחוזון 3 בגובה ובמשקל. בעבר הייתי באאג שאמר שהשקד השלישי מעט מוגדל אך שלא בעייתי . בינתיים במעקבי גדילה לא נמצא דבר. כעת נעשה שוב צילום והשקד מאוד מוגדל. האם זה יכול או לא להסביר את הגדילה המואטת? האם לאחר הניתוח הילד ישלים את הפערים או שזה בלתי הפיך? ומדוע רופאי הילדים לא עושים בעצמם את האינטגרציה? תודה תודה

שלום, לא נמצא כל קשר בין הגדלת שקד שלישי וגדילה. הניתוח יכול לשפר נשימה אך לא יביא לקפיצת גדילה. ניתן לטפל גם בבעיה ע"י טיפול הומיאופתי שימנע את הצורך בניתוח. אשמח לעזור

מנהל פורום רפואת ילדים