דלקת קרום המוח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

20/04/2017 | 00:53 | מאת: ציפי

שלום, קרובת משפחה אובחנה עם דלקת קרום המוח מסוג מנינגוקוק. כולנו כולל תינוקת בת חצי שנה נחשפנו אליה וקיבלנו טיפול מונע, אנטיביוטיקה וכרגע הכל נראה תקין. השאלה שלי מה עושים בעתיד? אנחנו קרובים אליה ואם לא אנחנו אז בני משפחה נמצאים איתה בקשר באופן יומיומי. כרגע הם גם כל יום הולכים אליה לבית חולים ובאיזשהו שלב יבואו אלינו. אני נורא חוששת לשלום בתי לאחר כל מה שקראתי אודות המחלה. כיצד לנהוג עם החולה כשתבריא ועם כל בני המשפחה שכל הזמן איתה? תודה.

שלום, כרגע שאתם יודעים על המחלה הרי שמשתמשים באמצעי זהירות למנוע הדבקה. ה6טיפול האנטיביוטי שקבלתם נועד למנוע התלקחות מחלה במידה ואכן נדבקתם. לא צריכות להיות כל השלכות עתידיות.

23/04/2017 | 14:52 | מאת: ציפי

תודה על המענה. מחר היא משתחררת, מקבלת מנה אחרונה של אנטיביוטיקה ובבית צריכה לקחת כדורים. כמה זמן מומלץ לחכות עד שנוכל להיפגש עם קרובי המשפחה שמההתחלה של המחלה (אחת הקרובות היא רופאה אז היא לקחה לה דם ובדקה אותה ושאר המשפחה טיפלה בה בצורה צמודה) ועד עכשיו היו איתה ויהיו איתה בבית ואיתה? תודה.

מנהל פורום רפואת ילדים