פיגמנטציה אצל יחדה בת ארבע

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

19/04/2017 | 17:51 | מאת: ענת

שלום רב לבתי בת הארבע (בעלת גוון עור לבן) הופיע בשבועות האחרונים מעין כתם או כתמי פיגמנטציה בגב כף הרגל. הכתם בצבע חום בהיר, מפורץ וללא צורה מוגדרת ונמצא מעט נמוך יותר מן הקרסול (מקדימה). היינו אצל רופא עור מומחה לילדים שאמר שזה כתוצאה מחיכוך עם הנעל וצפוי לחלוף... כעת נראה לי שגם ברגל השניה מתהווה אולי כתם דומה.. האם יש צורך בהערכה חוזרת? עד כמה מוכרת הסיבה שהרופא ציין לפיגמנטציה במקום זה (מעולם לא נתקלתי בתופעה בילדיי או בילדים שאני מכירה), וכמה סביר לחכות שתחלוף לפני שמתחילים לחשוב על סיבות אחרות? תודה רבה

שלום, מי שבדק וראה הוא הקובע. הרופא שהתרשם הוא יכול להגיד מה הסיבה. כדי לתת לך חוות דעת חייבים לראות.

מנהל פורום רפואת ילדים