תינוק מחרחר ונוחר בגיל חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

18/04/2017 | 00:26 | מאת: אנה

היי, הבת שלי הת חודשיים וחצי מחרחרת דיי מלידה, היינו כמה פעמים אצל הרופאה שבדקה את הריאות והגרון ואמרה שהכל בסדר ונקי והחרחורים ונחירות יעברו כשתגדל קצת. כשהיא ישנה בזווית של 30 מעלות היא לא נוחרת אך בהשכבה ב-180 מעלות היא נוחרת והנשימה שלה כבדה. במהלך היום היא מחרחרת הרבה, החרחור מתגבר כשהיא מתרגשת. ישנן תקופות בהן מחרחרת יותר וישנן תקופות שפחות. האם זו ליחה?האף נקי ללא נזלת, היא בהנקה מלאה מלידה. אני נורא מודאגת! תודה!

שלום, החרחורים האלה מאד רופיניים לתינוקות קטנים וזה נובע מכך שהם לא יודעים לנשום ולבלוע או לאכול בו זמנית ואז יש את החרחור. זה אינו מדאיג וחולף עם הזמן.

מנהל פורום רפואת ילדים