חיידק בגרון לילדים קטנים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

13/04/2017 | 11:18 | מאת: בני

בס"ד שלום , יש לי שני ילדים קטנים הקטן בן 1.4 כבר 4 ימים עם חום , מנוזל מאוד .. והגדול בן 3.5 , ללא חום אבל עם תלונות של כאבי גרון ובטן (לא משהו על פניו רציני) .. לקחנו את שניהם לרופא ומכיוון שלי ולאשתי לא מזמן היה חיידק בגרון סטרפטוקוק A הרופאה עשתה לשניהם משטח וזה יצא חיובי , הומלץ לקטן טיפול אנטיביוטי של 5 ימים פעמים ביום ולגדול 10 ימים . השאלה האם זו מחלה מסוכנת לילדים ? האם כל חייהם הם יהיו נשאים בחיידק ? למה יש הבדל בין הגדול לקטן בימים שצריך לקחת אנטיביוטיקה ? הבנתי שזה מאוד נדיר בגיליים כאלה , האם יש ממה לחשוש ?

שלום, אין הבדל גדול ויש לתת להם את הטיפול כפי שקבלתם הנחיות. ממש לא ברור שהם יהפכו להיות נשאים ויש מצב שיחלימו לחלוטין.

מנהל פורום רפואת ילדים