דלקת גרון חוזרת בן 8

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

17/01/2017 | 17:24 | מאת: אמא

ילד בדר"כ בריא. לאחר חום גבוה (מעל 40 מעלות) אובחן דלקת גרון (לא נעשה משטח) ע"י רופא ילדים. כל הגרון היה נראה לבן ומוגלתי כך שגם אנחנו איבחנו בכך. קיבל AMOXY בתרחיף פעמיים ביום 10מל ל 10 ימים. החום ירד והרגיש טוב. כחצי שבוע לאחר הפסקת הטיפול שוב חום (הפעם "רק" 38 מעלות) ושוב רואים לבן ומוגלה בגרון אבל פחות מקודם, החום נראה שירד לבד. אבל הפעם נעשה משטח גרון ויצא עכשיו חיובי. נאמר לנו שוב להתחיל אותו טיפול ל 10 ימים נוספים. האם אין צורך להחליף תרופה? האם ניתן לעשות משהו נוסף להעלים את הבעיה ואיך מוודאים שלא יחזור גם אחרי הסבב הנוכחי?

שלום, אם לקחו משטח אזי תהיה גם תשובה של הרגישות של החיידק ואנטיביוטיקה. במידה והוא אינו רגיש לתרופה שהילד מקבל יהיה מקום להחליף את התרופה.

20/01/2017 | 14:30 | מאת: אני

יצא סטרפטוקוק Aהאם moxyvit מתאים?

מנהל פורום רפואת ילדים