סימני צליאק בפעוטה בת שנה+

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/01/2017 | 08:50 | מאת: קרן

שלום רב, פעוטה בת שנה וחודשיים. הייתה ירידה באחוזוני משקל וגובה. בדיקת רופאת ילדים נאמר מעקב בלבד בשלב זה. לדבריה, מאחר והתינוקת שמנמנה יחסית, לא יכול להיות צליאק, כי הוא מוריד משקל באופן כללי ולא רק שבירה באחוזונים. מה דעתך? היא ירדה בגובה ובמשקל, אבל התפתחות תקינה, אין סימנים בעייתיים מכל סוג ובסך הכל היא מרוצה מהחיים. באחוזון גובה ירדה מסביבות 80 ל - 40, ובמשקל גם משהו כזה. היא עדיין נראית שמנמונת, כנראה כי ביחס לגובה שלה המשקל גבוה. השאלה אם לעשות בדיקת דם לצליאק? היציאות תקינות בסך הכל. מידי פעם יש לה עצירות. תודה רבה מראש.

שלום, כדי להסיר את העניין מסדר היום כדאי לעשות את הבדיקה ואז תשנו בשקט.

מנהל פורום רפואת ילדים