שינה מקוטעת, נשימה מאומצת וקרקור בבטן

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

06/01/2017 | 00:14 | מאת: אמא

שלום בן שנה ושבעה חודשים מאז שנולד לא ישן טוב בלילה. שינה מקוטעת וכל הזמן מתעורר לפעמים שלוש פעמים בשעה. אני די סובלת מהנושא הזה וכהשהיה יותר קטן פניתי לרופא שטען שיסתדר לו לבד ולא הסתדר. לאחרונה הוא לפעמים נושם מאומץ ובמהירות (כמו אחרי ריצה מעייפת) במהלך ההנקה (יוזם הפסקות ומתחיל לנשום מהר) או אחרי מאמץ אפילו קטן כמו לשתות כוס מים או אחרי שהוא צועד כמה צעדים. זה התחיל לפני כמה ימים וקורה בתדירות של 3-4 פעמים ביום לא יותר. אבל זה די מדאיג אותי. בנוסף לאחרונה אני שומעת קרקור מהבן שלו או קול חד (כמו ווש..) כשהוא שותה. אני לא יודעת אם התופעות קשורות אחת לשניה או לא. במה מדובר ואיזה בדקיות צריך אם בכלל ? תודה

שלום, כל מה שכתבת הינן תופעות נורמליות לחלוטין. ההתנשמות נובעת מהאכילה או השתיה ביחד עם הנשימה. קולות הקרקור הם של עיכול והכל חסר משמעות ואינו דורש בירור.

מנהל פורום רפואת ילדים