אבעבועות רוח לאחר חשיפה לשלבקת חוגרת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

25/12/2016 | 11:48 | מאת: יעל

שלום, בתי בת שנה ועדיין אינה מחוסנת לאבעבועות רוח (חיסון MMRV אמור להתבצע השבוע). לקרובת משפחה התפרצה שלבקת חוגרת (הפצעים ממוקמים בעיקר באזור הגב והמותן), ובילינו איתה שבת שלמה יום לפני שהמחלה אובחנה. האם יש סיכוי שמי שלא מחוסן לאבעבועות רוח יידבק? האם מומלץ מעכשיו להרחיק בין הילדה ובינה עד שהפצעים יתייבשו? והאם כדאי לדחות את חיסון האבעבועות רוח? (כיוון שיכול להיווצר מצב שנעשה את החיסון בזמן שהמחלה בדגירה אצלה וכך בו זמנית היא עלולה לחלות במחלה וגם להיות מושפעת מהחיסון אליה). מנגד- שמעתי דעות שאולי כדאי להקדים את החיסון כדי שגם במידה ונדבקה אולי נספיק למנוע את היווצרות המחלה (למרות שעברו כבר 10 ימים מהשהות המשותפת). אשמח לשמוע את דעתך המקצועית לגבי ההתלבטויות הללו. תודה רבה!

שלום, ההדבקה באבעבועות רוח משלבקת יכולה להיות רק במגע ישיר עם הפצעים וכאלה כאמור לא היו. לכן הסבירות שנידבקה נמוכה מאד. לא הייתי משנה את החיסונים וממשיך כרגיל

מנהל פורום רפואת ילדים