הזעה מרובה אחרי חום גבוהה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

01/10/2003 | 21:15 | מאת: יבגניה

ביום אחד היה חום גבוה, נתנתי לו אקמול ופעם אחת אופטלגין.היה לו חום 39.9. ולמחרת החום ירד ל37.7 לא נתתי לו שום דבר. בסופו של דבר החום ירד אבל הוא התחיל להזיע, כלומר כאשר הוא שוכב במיטה הראש שלו רטוב כולו,כאילו הוא עשה אמבטיה. מה הסיבה לתופעה הזו? שהראש שלו כולו זיעה ואיך מטפלים בזה?

שלום, תופעה מאד נפוצה וקורית תמיד לאחר ירידת חום גבוה. בזמן ירידת החום יש הזעה מוגברת בכל הגוף וכמובן גם בראש. הזעה היא מנגנון טבעי של הגוף לצנן את עצמו.

מנהל פורום רפואת ילדים