ברור ממצאי בדיקת אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

03/11/2008 | 08:25 | מאת: אילנית

הופנתי לביצוע us בעקבות ממוגרפיה בה נרשם מרקם פיברוגלנדורלי סמיך ללא ממצא חשוד. בשד ימין בשעה 11 בגבול הפקטורליס קשרית 7 מ"מ יתכן שייכת לשד או בלוטה מבית השחי. בבדיקת ה us: שדיים בעלי מרקם סמיך. גוש מוגדר ברביע אמצעי תחתון. שד ימין - בשעה 10 במרחק 3 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.8 ס"מ. אין עדות לממצא ציסטי או מוצק חשוד על פני השד. שד שמאל - בשעה 6 במרחק 8 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 1.4 ס"מ מתאים לממצא ממוגרפי. בשעה 2 במרחק 10 ס"מ מהפטמה נצפתה ציסטה פשוטה לא חשודה בגודל 0.6 ס"מ. עוד ציסטה פשוטה לא חשודה נצפתה בשעה 2 במרחק 20 ס"מ מהפטמה. לסיכום: המשך מעקב קליני והדמייתי, us בקורת בעוד חצי שנה. יש לחזור למעקב אצל רופא. טרם חזרתי לרופא, ורציתי לשאול, האם קיימת בעיה כלשהיא? איזה מעקב קליני אני צריכה לבצע? האם יש סיכון במצבי להתפתחות סרטן??? תודה

אילנית בקר טוב מתוך מה ששלחת לי אין משהו המחשיד לסרטן. המעקב המקובל תלוי גם בגיל שלך. בעוד 6 חודשים אולטרה סאונד חוזר ועם צילומי האולטרה סאונד בדיקה ע"י כירורג בברכה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד