הקרנות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

29/10/2008 | 10:58 | מאת: [email protected]

אני בת 49 נשואה +3 בדצמבר השנה אבחנו גידוך סרטני 1.2 מ"מ בשד ימין ניתוח הוצאת הגוש פלוס 27 בלוטות אחת נגועה לאחר כחודש שוב ניתוח להרחבת השוליים טיפול כימו 4 tc יחסית עבר בקלות מתחילה טומוקסיפין מסיום הטיפול הכימו יעבורו כמעט חודשיים להקרנות המליצו על הקרנה בשד ומתחת לבית השחי. 1.האם זמן ההמתנה להקרנות סביר? 2.האם אין אפשרות לא להקרין מתחת לבית השחי ואם כן למה 33 פעמים,מפחדת מאוד מלימפותמיה(בצקת כרונית}. הכל נמשך יותר מדי זמן.רוצה להיות אחרי תודה אשמח לקבל תגובות מהפורום וכמובן מדוקטור תמי קרני תודה

שלום לפי תאורך טיפלו בך יפה מאד . לגבי הקרנות לשד ברור שצריך. לגבי בלוטות הלימפה אם הוציאו 27 בלוטות ורק אחת נגועה ניתן לותר, אך יכול להיות שיש בתשובה הפתולוגית שלך משהו שבגללו הוחלט להקרין בכל זאת את בית השחי. למשל, פריצת הגידול באותה בלוטה מחוץ לקופסית. אני מציעה שתשאלי שוב את האונקולוג/ית, שטיפל/ה בך כל כך יפה עד כה ,מה הסיבה בגללה החליטו אצלך להקרין גם את בית השחי. ההמתנה להקרנות באמת מעט ארוכהאך עדיין בטווח זמן סביר, אנחנו מסתמכים על מרווח שנעשה בניסויים בהם נמצא שיש צורך בקרינה. הסיכון ללימפאדמה רב יותר כאשר מוציאים הרבה בלוטות וגם מקרינים. עדיין זה לא חייב לקרות, ברוב המטופלות אין לימפאמה ושנית בכל טיפול רפואי יש תופעות לא רצויות וצריך לחשב ספציפית לגבייך מה הסיכון לעומת הסיכוי להחלמה מלאה. שוב ביטחי ברופאים שלך הם טיפלו כמקובל, ובואי נקווה לטוב בהצלחה ד"ר תמי קרני

30/10/2008 | 08:22 | מאת: atiz56

תודה לך על ההתייחסות והתשובה.כל כך חבל שלרופאים יש כול כך הרבה עבודה ומה שניראה להם מובן מאליו וברור אז זה לא. אני דוגמא לכך שבחיי לפני המחלה לא היה קורה שאני אשאר באפלה ללא תשובה כאן אנחנו חולים טרודים עייפים ומאוד מבולבלים ואצלי גם הזיכרון לא משהו כול התובנות האלו נודעו לי אחרי שעות רבות של בכי ותיסכול וחוסר אמונה בעצמי מזלי שאני משתתפת בקבוצת תמיכה וזה עוזר מאוד מבחינה נפשית מבחינה מידע על המחלה הם נותנים את הכח לשאול ולקחת אחריות על החיים שלנו זה לא אומר שאין ימים קשים שבו לא רואים את השמש זורחת.בזכות אנשים טובים באמצע הדרך מקבלים תקווה וכח להמשיך הלאה. כל הכבוד על הפורום וחבל שלא גילתי אותו קודם תודה לך דוקטור קרני ואני אמשיך לעדכן להתראות אתיז.

מנהלי פורום בריאות השד