מימצאים באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

25/10/2008 | 18:08 | מאת: ruth

אני בת 45 ללא הסטוריה משפחתית. לפני ניתוח הגדלת חזה נשלחתי לממוגרפיה. בבדיקת הממוגרפיה רשומות תוצאות תקינות ו BIRADS 1. אולם בבדיקת סונר מצויין בשד שמאל גושים סולידיים: בשעה 2 כ ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 1.5 על 0.5 ס"מ, מוגדר, היפואקוגני, אווסקולרי, גוש מאורך. בית שחי תקין. BIRADS 2 מימצא שפיר. זומנתי לבדיקה חוזרת עוד 6 חודשים. אולם בכל זאת אני מודאגת. מה המשמעות של מימצאים אלו. ואם הם תקינים או שפירים, האם מונע את ניתוח הגדלת חזה?

שבוע טוב רות הממצאים בממוגרפיה ובאולטה סאונד לפי מה שכתבת לא נשמעים חשודים לסרטן. BIRADS 1 ו-2 הם ממצאים כנראה שפירים כלומר לא חשודים לסרטן BIRADS 4 ו-5 חשודים לסרטן BIRADS 3 לא ברור לכן מ3 4 ו-5 אנחנו עושים ביופסיה להיות בטוחים באבחנה. 1 ו-2 מקובל למעקב בלבד כפי שהומלץ לך. אני הייתי ממליצה לדחות ניתוח פלסטי לפחות עד אחרי בדיקת המעקב. בברכה ד"ר תמי קרני

19/08/2011 | 20:09 | מאת: צתחל

חיו

מנהלי פורום בריאות השד