ממצאים בבדיקת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

23/10/2008 | 08:10 | מאת: ריקי

שלום רב , אני בת 30 ,אם לילדה אחת . ללא היסטוריה של סרטן שד במשפחה. לפני כ 3 שבועות ביקרתי אצל כירורג שד לבדיקה שגרתית והוא מישש משהו בשד ימין שעה 12. נשלחתי לא.סאונד והוא בוצע אתמול. יש לי תוצאות אשמח לעזרה בפירושן : שד שמאל תקין + בית שחי . שד ימין תקין בית שחי אך בשעה 12 הודגם תהליך ריקמתי לא נוזלי בגבול חד וסדיר אך לובולארי בגודל 1.23 נמצא 5 ס"מ מהפיטמה. פרט לכך הדגמה תקינה של ריקמת השד. בסוף הבדיקה אמר לי הרופא שביצע אותה שזה נראה שפיר.. התור לרופא המטפל עוד שבוע אני קצת מתוחה.. על סמך מה הוא קבע שזה שפיר??

ריקי בקר טוב קשה על סמך תשובה כתובה בלבד לענות על שאלתך.(על סמך מה הוא קבע...) באופן כללי יש מאפיינים בהסתכלות באולטרה סאונד על רקמת השד האומרים לרופא מיומן במקצועו האם זה נראה שפיר כלומר לא סרטן או האם זה נראה סרטן. כמו שאשאל אותך איך את יודעת להבדיל בין השמש לירח שניהם בשמיים ושניהם מאירים. ברור לשתינו שניתן לאבחן בינהם בקלות ובבהירות. אותו דבר למקצוען ברנטגן. אם קיימת שאלה כלומר זה לא ברור בצורה ודאית או הכירורג חושב שאין התאמה בין מה שהוא מרגיש לבין האולטרה סאונד זה המצב שהכירורג ימליץ על ביופסיה. תמשיכי להיות בריאה ד"ר תמי קרני

23/10/2008 | 10:01 | מאת: ריקי

תודה על התשובה המהירה. רציתי לדעת מה משמעות המושג לובולארי? וסולידי?

מנהלי פורום בריאות השד