בדיקות שד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

22/10/2008 | 18:42 | מאת: דרורית

שלום, אני בת 49, נמצאת בסיכון גבוה. לאימי וסבתי היה גידול בשד. עושה ממוגרפיה כל שנה ולאחרונה עשיתי בדיקת mri . בבדיקה נמצאה ציסטה. בעבר היו ציסטות שהיום לא רואים אותן.האם עלי לבצע בדיקה מעמיקה יותר או לעקוב באמצעות השואת הממוגרפיות? האם ציסטות מתפתחות ונעלמות? אודה להתיחסותך.

שלום דרורית ציסטות אכן יכולות להופיע ולהעלם."התנהגות" זאת של הציסטות אופיינית כל זמן שלאשה יש עדיין מחזור חודשי. לאחר גמר גיל המעבר כלומר סיום המחזור החודשי, נדיר לראות ציסטות ואז רצוי לחקור יותר לעומק מדוע הופיעה ציסטה חדשה. כדאי שתגשי לשמוע חוות דעתו של הכירורג, העוקב אחרייך באופן סדיר, הוא מכיר את מבנה השד שלך וידע לתת את דרגת החשיבות הקלינית המתאימה לממצא החדש. בברכת בריאות שלמה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד