על מי לסמוך? HELP!!!!!!

דיון מתוך פורום  בריאות השד

05/10/2009 | 19:12 | מאת: אורית

אני בת 44. בבדיקה שגרתית ע"י רופא משפחה נתגלה אצלי גוש בשד ימין. נשלחתי לממוגרפיה בקופת חולים מאוחדת ואמרו לי כי הבדיקה תקינה ושעלי לחזור על הבדיקה עוד שנה.שוחחתי עם הרופא ממחלקת ממוגרפיה בקופה והוא הרגיע אותי שאין לי ממה לפחד. לא הרגשתי טוב עם התוצאה והופניתי ע"י רופאה אחרת למכון הלאה בירושלים לד"ר סטראנו- אשר לדעתה הוא מגדולי המומחים בארץ בתחום הדמית השד. הוא ערך לי בדיקה ידנית + ממוגרפיה דיגיטלית + הגדלות. הוא אמר לי כי הגוש שנתגלה במימוש הוא אכן שפיר אבל בגלל הסמיכות של השד לא ניתן לראות את רקמת השד בבהירות בבדיקת ממוגרפיה ולכן ערך לי בדיקת אולטרה סאונד שבההוא גילה 2 ממצאים של DCIS בגודל של 3 מ"מ ו- 7 מ"מ בשני איזורים שונים שאכן אושררו בתשובה ממכון פתולוגיה. בנוסף ישנן הסתיידויות מפוזרות ["כמו גרגירי אבק"] במקומות שונים בשד- שבגינן הוזמנתי לעשות אצלו עוד ביופסיה סטראוטקטית ע"י וואקום (?). הוא טוען שכיון שיש לי שני מוקדים + הסתיידויות רבות הוא ממליץ לי לעבור כריתה מלאה של השד- ובמידה ואני רוצה לשמר את השד ניתן לעשות כריתה חלקית של שני הממצאים [ ואז אצטרך לעבור הקרנות] אבל אם אני בוחרת באופציה זו אני חייבת לעבור את הביופסיית וואקום "לשלול ממאירות בהסתיידויות"- ובאם הביופסיה תחזור "חיובית" גם מהסתיידויות אלה- לא תהיה לי ברירה ואצטרך לעבור כריתה מלאה. אני שבורה ונבוכה. האם לא כדאי לי לסמוך על הקופה ולשכוח מכל הסיפור? אנא - עצתך המהירה והנבונה!

אורית שלום ראשית אני מבינה מהכתוב שהוסברה לך בפירוט הבעיה. אני חושבת שכדאי לך להפגש עם הכירורג/ית שינתחו אותך כדי לתאם אתם את הצורך או חוסר הצורך בביופסיה נוספת. בעצם התשובה תלויה במה שאת רוצה. אם התגלו שני מוקדים שונים ברבעים שונים של השד כסרטן ממוקם (DCIS ) אז הניתוח המקובל הוא כריתת שד +/- שחזור פלסטי. הסיבה היא שאנחנו חושבים שאם יש מחלה בשני מקומות בשד יש סיכון גבוה שיש מוקדים נוספים חולים בשד או יהיו בעתיד. נוכחות הסתיידיות נוספות מרמזת על מוקדי מחלה נוספים בשד. אם את מאד רוצה לא לעבור כריתה מלאה אלא כריתה חלקית רק של שני המוקדים שהוכחו כסרטן ממוקד. חייבים להוכיח שההסתיידויות אינן סרטן. הפגשי עם הכירורג/ית ועו"ס או אחות מיומנת במקצוע שלנו על מנת להחליט עם עצמך מה את רוצה. אם את שלמה עם עצמך ומחליטה על כריתת שד מלאה - הביופסיה הנוספת מיותרת וצריך כבר לתאם הניתוח. אם את רוצה "להציל את השד" לכי לביופסיה הנוספת. אם יש שם עוד סרטן ממוקד ברור שאת חייבת כריתה מלאה. אם אין ניתן לנסות לשמור על השד ע"י כריתה חלקית והקרנות לשד אח"כ. בהצלחה בתקופת ההחלטות הקשות ד"ר תמי קרני כירורגית שד

מנהלי פורום בריאות השד