כאב נפיחות והפרשת חלב בשד ימני בלבד

דיון מתוך פורום  בריאות השד

19/10/2008 | 00:14 | מאת: יהודית

אני אשה בת 42 ,יש לי 3 ילדים הקטנה בת 8 ויש לי התקן כבר 5 שנים.אני מרגישה מעין גושים בשד ימני ותמיד היו לי בעיות גודש בשד הימני כשהנקתי בעבר.אך בבדיקות תקופתיות לפני כחודשיים לא נמצא חשד לאיזשהי בעיה ..לפני הופעת הכאבים. מזה שבוע ימים יש לי כאבים בשד ימני כשלפני כמה ימים היתה נפיחות גדולה במיוחד תחושה כמו של גודש הזכורה לי מההנקות והפרשת חלב מועטת.הכאב הקרין לכל הצד הימני של הגוף.לא מצליחה לישון על צד ימין .מפחיד היה לראות את אי הסימטריות בין השדיים . כמוכן, יש תחושה של כאב חד לאורך מסלול קוי המחבר מן השד, דרך השחלות בערך,המפשעה והרגל עד לכף הרגל.. בנוסף, מופיע כאב חד מאוד במקביל וגם בנפרד מהכאב בשד ,בקרסול כף הרגל הימנית וברצועות. (דומה לכאב של דורבן או דלקת בכף הרגל) בגלל החגים לא הצלחתי להגיע עדיין לרופא ..האם יש קשר בין שני הדברים? האם יש סיבה לדאגה בקשר לשד ובכלל . אילו בדיקות עליי לעבור והאם לציין בפני כירורג שד גם את בעית הקרסול?

יהודית שלום נראה שאין קשר בין התלונות הרפואיות שאת מציינת, האם יכול להיות שחלקן קשור לבעיה וחלקן מצטרף עקב החרדה? נראה לי שהכאב בבטן התחתונה והכאב בשד קשורים אולי לתקופת הביוץ. הכאב ברגל יכול להיות מסיבה נפרדת. אני מציעה שתפני את הזמן וגשי לבדיקת רופא המשפחה. הסבירי לו כל כאב בנפרד ואל תנסי לחבר בינהם, על מנת שרופא המשפחה יוכל לנסות ולהבין את התלונות לבדוק אותך כראוי ולהגיע למסקנה הנכונה. המשך בריאות טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד