אולטרה סאונד עם ממוגרפיה

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/10/2008 | 20:54 | מאת: שרית

שלום וחג שמח, חברות המליצו לי לבצע בדיקת אולטרה סאונד אחרי ממוגרפיה. אמרו שהסיכוי לגלות גידול (אם יש כזה) הוא יותר גדול. האם זה נכון? האם יש מאמרים או מחקרים שתומכים באמירה שלהן? תודה

שלום שרית הממוגרפיה מתאימה לשדיים בעלות מבנה שומני. האולטרה סאונד למבנה בלוטי, פיברוגלדולרי או סמיך. לכן התשובה אינה חד משמעית נכונה לכולן. תלוי במבנה השד, לכן כאשר עושים בדיקת שד ע"י כירורג וממוגרפיה מסתכלים על הצילום ורואים אם יש צורך בהשלמה ע"י אולטרה סאונד. באופן כללי ככל שהאשה מבוגרת יותר צריך פחות אולטרה סאונד להשלמת הבדיקה. חג שמח ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד