ציסטה בשד כואבת

דיון מתוך פורום  בריאות השד

14/08/2009 | 23:32 | מאת: ניקול

אני בת 34 לעולם לא ניבדקתי בשד הלכתי לפני שבועיים לכירורג שד לבדיקה שגרתית כי כל חברותי אמרו שכדאי ללכת מבדיקה ידנית הוא מצא שד שמאל גבשושי נישלחתי לאולטרסאונד ונימצאו בשד שמאל ציסטות פשוטות מפוזרות בשד בגודל 0.9 ובשד ימין 2 ציסטות פשוטות בית שחי תקין וממצא תקין ניגשתי חזרה לכרורג שאמר שהכל תקין ויש לגשת לבדירקה כל חצי שנה שאלתי אותו מדוע כואב לי באזור השד לכיוון בית השחי והוא אמר שהציסטות נוטות להכאיב ובאמת אני כמה ימים לפני מחזור וממש מאד כואב לי ותחושה לא נעימה האם זה באמת כואב כך לכל מי שיש ציסטה בשד האם נעלמות הציסטות והאם אכנס להריון הציסטותת יכולות להעלם אני לא רגועה אפילו שהכל תקין הודה לתשובתך המהירה

ניקול שלום ציסטות בשד אינן מסוכנות, בד"כ אינן מגדילות את הסכנה לסרטן שד ולעתים קרובות אזור הציסטות כואב.ציסטות יכולות להופיע ולהעלם ללא כל סיבה ברורה. אין מקום לשום חשש להנקה או כניסה להריון כך שהכירורג שבדק אותך צדק בברכה דר יצחק פפו

23/06/2010 | 18:55 | מאת: אורית

לניקול אני ממש מזדהה איתך, אני בת 34 גם, והיספור די דומה..גם לי התגלה ציסטה בשד אחד, והאמת שהיא גם ככה קצת כואבת בעיקר לפני מחזור, ולכיוון בית השחי.. אני האמת אפלו לא יודעת מה הגודל ומה בדיוק... מה שכן הרופא אמר שזה ציסטה וזה כלום ונתן לי תור לעוד חצי שנה. השאלה שלי היא מדוע המעקב? אם זה כלום? דבר נוסף לא עדיף להוריד את הציסטה? תודה על התושבה אורית

מנהלי פורום בריאות השד