בדיקות

דיון מתוך פורום  בריאות השד

06/10/2008 | 14:43 | מאת: נגה

שלום אני בת 47, עם עבר של הרבה מאד טיפולי הפריה,ולידה אחת. כירורג שד שבדק אותי (בדיקה שגרתית) ציין שהכל תקין אבל בגלל ההפריות המליץ על בדיקת ממוגרפיה. האם תוכלי להסביר לי מה ההבדל בין ממוגרפיה ו-US של השד? האם שתי הבדיקות אמינות באותה מידה ויכולות לזהות/לשלול ממצאים? האם אני יכולה לעבור בדיקת US אותה אני מעדיפה על פני ממוגרפיה שעברתי בעבר והיתה מאד לא נעימה.. תודה

נגה שלום ראשית אני מסכימה עם הכירורג שלך הבדיקה המתאימה בגילך היא ממוגרפיה. נכון שהבדיקה לא נעימה, הלחץ על השד מכאיב. הבדיקה מאד אמינה. משמשת לצורך סקר ראשוני לראות את מבנה השד והאם רואים מבנה או הסתיידויות החשודים לגידול. הממוגרפיה היא צילום רנטגן של השד. בשד שרובו שומני ויש בו מעט בלוטות חלה ורקמה חיבורית הממוגרפיה היא הבדיקה הטובה ביותר. אם רואים בממוגרפיה שיש איזורים "סמיכים" כלומר מכילים יותר רקמה בלוטית וחיבורית. אותם איזורים נראים טוב יותר באולטרה סאונד ואז מכוונים את בדיקת האולטרה סאונד, שזה גלי קול לאיזורים הנ"ל ובודקים אותם. זה להסתכל במשקפיים טכניות שונות ולראות דברים שונים , כל אחת מהבדיקות טובה ומתאימה יותר בהתאם למבנה השד. האולטרה סאונד יכול להשלים ממוגרפיה אך לא להחליף אותה. ובהרבה מקרים האולטרה סאונד מיותר. בהצלחה בבדיקות וגמר חתימה טובה ד"ר תמי קרני

מנהלי פורום בריאות השד